2.3 C°
BG

Приключи седмото издание на "Научи се да караш ски“ 2015

2015-03-27

 
Приключи седмото издание на "Научи се да караш ски“ 2015Днес, 27.03. в Боровец, на писта „Иглика“ се проведе финалното състезание и официално зкриване на седмото поредно издание на проекта на Българска федерация ски  "Научи се да караш ски". И тази година проектът бе реализаран с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Районните инспекторати по образование, както и Мтел. Специални гости на събитието бяха г-жа Генка Петкова, началник отдел в дирекция "Спорт за всички и регионална координация" в Министерството на младежта и спорта, г-н  Христо Андреев, началник на Регионален инспекторат по образование София – Област, г-жа Атанаска Делева, старши експерт по физическо възпитание към Регионален инспекторат по образование София – Област, г-жа Пепа Мицева, Генерален Секретар на Българска Федерация по Ски, представителни на Община Самоков. Г-жа Петкова прочете специален поздравителен адрес до всички участници във финалното състезание от името на Министър Красен Кралев.Във самото състезание участие взеха 60 деца от 7 училища от Самоков, Долна Баня и Говедарци, които се състезаваха разделени в катергории момичета и момчета.При момичетата първа е Изабел Крамарска, пред Ванеса Кроснева и Ивана Вълчева. При момчетата най-добър е Мартин Яровски, пред Росен Пътников и Богдан Миладинов. В генералното класиране от всички участвали в тазгодишната програма първа е Изабел Крамарска, пред Мартин Яровски и Росен Пътников. Тримата получават като голяма награда участие в 4-дневна ски ваканция в Банско от 31 март до 4 април. Заедно с тях ще са най-добрите 18 деца от цяла България участвали в седмото издание на проекта "Научи се да караш ски" 2015. В седмото издание участие взеха 3350 деца на възраст от 6 до 12 г. С тях преминалите през "Научи се да караш ски" вече са 17 350. Тази година в програмата за първи път бяха включени и 100 деца от Плевен, които се обучаваха в ски зона Беклемето. Останалите домакини на "Научи се да караш ски" бяха Банско, Пампорово, Боровец, Витоша и Пловдив.
Днес, 27.03. в Боровец, на писта „Иглика“ се проведе финалното състезание и официално зaкриване на седмото поредно издание на проекта на Българска федерация ски  "Научи се да караш ски". И тази година проектът бе реализаран с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Районните инспекторати по образование, както и Мтел. 
 
Специални гости на събитието бяха г-жа Генка Петкова, началник отдел в дирекция "Спорт за всички и регионална координация" в Министерството на младежта и спорта, г-н  Христо Андреев, началник на Регионален инспекторат по образование София – Област, г-жа Атанаска Делева, старши експерт по физическо възпитание към Регионален инспекторат по образование София – Област, г-жа Пепа Мицева, Генерален Секретар на Българска Федерация по Ски, представители на Община Самоков. 
 
Г-жа Петкова прочете специален поздравителен адрес до всички участници във финалното състезание от името на Министър Красен Кралев.
В самото състезание участие взеха 60 деца от 7 училища от Самоков, Долна Баня и Говедарци, които се състезаваха разделени в катергории момичета и момчета.
 
При момичетата първа е Изабел Крамарска, пред Ванеса Кроснева и Ивана Вълчева. 
 
При момчетата най-добър е Мартин Ярловски, пред Росен Пътников и Богдан Миладинов. 
 
В генералното класиране от всички участвали в тазгодишната програма първа е Изабел Крамарска, пред Мартин Ярловски и Росен Пътников. Тримата получават като голяма награда участие в 4-дневна ски ваканция в Банско от 31 март до 4 април. Заедно с тях ще са най-добрите 18 деца от цяла България, участвали в седмото издание на проекта "Научи се да караш ски" 2015. 
 
В седмото издание участие взеха 3350 деца на възраст от 6 до 12 г. С тях преминалите през "Научи се да караш ски" вече са 17 350. Тази година в програмата за първи път бяха включени и 100 деца от Плевен, които се обучаваха в ски зона Беклемето. Останалите домакини на "Научи се да караш ски" бяха Банско, Пампорово, Боровец, Витоша и Пловдив.