2.2 C°
BG

Финалното състезание на програмата „Научи се да караш ски” 2014/2015г.

2015-03-26

Финалното състезание и официално закриване на програмата „Научи се да караш ски” 2014/2015г., ще се проведе в Боровец на 27 март 2015г. /петък/. В състезанието ще вземат участие 60 деца от 7 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня. Най-добрите състезатели – 3-мата с най- добри резултати, във финалната надпревара на програмата „Научи се да караш ски” ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и уикенд лифт карта (2-дневна) със ски екипировка за двама в к.к. Боровец и подаръци от М-тел.Специални гости на Финалното състезание ще бъдат: Министърът на младежта и спорта – г-н Красен Кралев, Кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев, началник на Регионалния инспекторат по образувание  на София Област – г-н Христо Андреев, старши експерт по физическо възпитание на Регионалния инспекторат по образувание  на София Област - г-жа Атанаска Делева, представители на Общинския съвет на Самоков и други гости.Програмата “Научи се да караш ски” се провежда за седма поредна година под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Предназначена е за деца от I до IV ти клас /възраст 6 -10 години/. През този зимен сезон, общо 3350 деца имаха възможността да направят своите първи спускания по пистите на 6 – те участващи курорта.Програмата се осъществява със съдействието и партньорството на ММС, БФСки, РИО, Мтел, „Бороспорт“ АД, „Витоша ски“ АД, „ЮЛЕН“ АД, „Пампорово“ АД,  СК „Тракия“ и ски зона Беклемето.Програма на финалнот състезание по програмата "Научи се да караш ски" 201508:00 – Tранспортиране на децата до к.к. Боровец08:30 – Разпределение на децата по групи, раздаване наекипировка и стартови номера09:00 - 09:45 – Тренировка и разглеждане на трасето10:30 – Старт на състезанието /писта"Иглика"Официално награждаване на финалистите изакриване на програмата – 15 мин. след края на състезанието
Финалното състезание и официално закриване на програмата „Научи се да караш ски” 2014/2015г., ще се проведе в Боровец на 27 март 2015г. /петък/. 
 
В състезанието ще вземат участие 60 деца от 7 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня. Най-добрите състезатели – 3-мата с най- добри резултати във финалната надпревара на програмата „Научи се да караш ски” ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и уикенд лифт карта (2-дневна) със ски екипировка за двама в к.к. Боровец и подаръци от Мтел.
 
Специални гости на Финалното състезание ще бъдат: Министърът на младежта и спорта – г-н Красен Кралев, Кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев, началник на Регионалния инспекторат по образувание  на София Област – г-н Христо Андреев, старши експерт по физическо възпитание на Регионалния инспекторат по образувание  на София Област - г-жа Атанаска Делева, представители на Общинския съвет на Самоков и други гости.
 
Програмата “Научи се да караш ски” се провежда за седма поредна година под егидата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Предназначена е за деца от I до IV ти клас /възраст 6-10 години/. През този зимен сезон общо 3350 деца имаха възможността да направят своите първи спускания по пистите на 6–те участващи курорта.
 
Програмата се осъществява със съдействието и партньорството на ММС, БФСки, РИО, Мтел, „Бороспорт“ АД, „Витоша ски“ АД, „ЮЛЕН“ АД, „Пампорово“ АД,  СК „Тракия“ и ски зона Беклемето.
 
 
Програма на финалното състезание по програмата "Научи се да караш ски" 2015
08:00 – Tранспортиране на децата до к.к. Боровец
08:30 – Разпределение на децата по групи, раздаване на
екипировка и стартови номера
09:00 - 09:45 – Тренировка и разглеждане на трасето
10:30 – Старт на състезанието /писта"Иглика"/
Официално награждаване на финалистите и
закриване на програмата – 15 мин. след края на състезанието