2.5 C°
BG

Състезанието за купа "Чамкория Джуниър" завърши

2015-02-15

 
"Искам да изразя пълната подкрепа на държавата за развитието на ски спорта и туризма в Боровец и Самоков." - заяви министър Красен Кралев по време на откриването на купа "Чамкория Джуниър".
 
Преди минути завърши състезанието за купа „Чамкория Джуниър“. Наред с министъра на младежта и спорта, Красен Кралев, и кметa на Община Самоков - Владимир Георгиев, по състезателното трасе се спуснаха над 100 деца, любители на ските, както и най-малките скиори от местните клубове „Чамкория“, „Боровец“ и „Бороборд“, техните родители и поддръжници. Наред с малките скиори по трасето се спуснаха и Георги Кочов, Спортен директор на „Бороспорт“ АД, Мирослав Севлиевски, Председател на СК „Чамкория“, бивши и настоящи състезатели от Националните отбори на България по ски и сноуборд. Състезанието събра много зрители, които се забавляваха и бурно подкрепяха най-малките скиори и сноубордисти. 
 
Дипломите за участие в надпреварата бяха връчени лично от Красен Кралев, Министър на младежда и спорта.
 
„Бороспорт“ за пореден път показа, че е на прав път в подкрепата на масовия ски спорт като приоритет в дейността му. Положителните резултати са видни от многото деца, които участваха в надпреварата. “И в бъдеще ще подкрепяме подобни инициативи и ще осигуряваме база и възможности на повече деца да се докоснат до магията на ски спорта. Именно затова в последните десет години целенасочено спонсорираме всички местни детски отбори, даваме възможности на децата от детските градини и училищата да карат безплатно, участваме дейно в програми като „Научи се да караш ски“, за да можем да изкараме децата от класните стаи и да ги върнем обратно към ски спорта.”, сподели Спортният директор на “Бороспорт” Георги Кочов.  Горещата си подкрепа за тези инициативи заяви и министър Красен Кралев, който благодари на „Бороспорт“ АД за приятните и перфектни условия, които предостави на всички състезатели.