2.5 C°
BG

Боровец изпрати успешен ски сезон и вече се готви за активно лято

2016-04-11

Тази събота Боровец изпрати ски сезона с оригинално и забавно събитие озаглавено „cOLD School – Тhe Closing Event“. Денят започна на импровизиран лавинен полигон на писта „Попангелов“ с гигантски слалом, последван от търсене на обект с пипс, сонда и лопата под снега, и всичко това за общо време. Силите бяха балансирани по подходящ начин – по - добрите на слалома, не бяха така добри на полигона и обратно, което постави всички участници при равни условия. Последва зрелищно представяне на фристайл-любителите на терена на Сноу Парк “Бороспорт” начело с екстремните момичета от Wildberries, които излъчиха победители в няколко категории.
 
От пистите купонът се премести в  нощен бар After Eleven”, където вечерта премина с много танци отново в ретро стил.
Бороспорт бяха подготвили и още една изненада за последния ски ден - 10 април, лифт карти и билети от 1 лев за всички дошли в Боровец. Община Самоков пък предостави паркингите в курорта за безплатно ползване.
 
“Изпратихме зимния сезон, но скоро ще посрещнем предстоящите големи празници и отсега искаме да обявим, че кабинката ще работи по време на Великденските празници, 29 април – 2 май, както и за Гергьовден, 6-8 май! Всеки избрал Боровец ще може да се възползва от възможността да се разходи в планината и да се наслади на разцъфващата природа!” – сподели Георги Кочов, директор на Бороспорт.
 
Предварителният анализ на резултатите от зимния сезон показва, че Боровец продължава да привлича нарастващ брой български туристи. Запазва се и тенденцията на увеличаване на туристите от съседните на България страни - Македония, Сърбия, Турция и Гърция, като за тази година ръстът им е приблизително 20 процента. Традиционните за курорта английски ваканционни групи остават с непроменен относителен дял в сравнение с предходния сезон – около 30 процента. Интересът към ски зоната като предпочитано място за практикуване на снежни спортове бележи лек ръст в сравнение с миналата година независимо от трудната зима. 
 
“Добри са резултатите от сезона и с голям ентусиазъм очакваме лятото, което в Боровец е също толкова динамично и интересно, както и зимата.” – продължава Георги Кочов.
 
Тази година Боровец празнува 120 години от създаването си именно като летен курорт за софийската аристокрация, предлагащ безброй възможности за спорт и забавления на открито сред свежестта на Рила планина.
 
Много са събитията планирани за лятото – за поредна година през юни ще проведем фолклорния фестивал „Магията на Рила планина“, Udaya Mузикален Йога Фестивал през август, множество маунтин байк състезания през цялото лято и рок фестивала „Боророк“ в края на август.
Боровец Маунтин Байк Парк ще продължава да радва байкърите с нови вариации на трасетата си като увеличи броя и вида им. Въженият град и Бороландия ще осигурят забавление за малки и големи. Пейнтбол, стрелба с лък и пушка, волейбол са част от игрите, които се предлагат на всички гости, които биха искали да прекарат време на открито в планината, на чист въздух.
 
Помислено е и за родителите с по-малки деца, които могат да оставят малчуганите в ръцете на професионалните детегледачи от детска градина „Бороландия“, които ще играят и творят с малките сред природата.
 
Пешеходните турове, целодневният каяк на язовир “Искър“, спортният риболов, посещението на ловно стопанство „Искър“ и конната езда са подходящи за всички, които искат да съчетаят физическата активност с удоволствието от престоя сред природата. А  за онези, които искат да се насладят на красотата на планината от птичи поглед има и тандемни полети с парапланер.  
 
Не изпускайте нито миг от лятото, разпускайте в Боровец!