2.6 C°
BG

cOLD School – да закрием сезона в Боровец

2016-04-08

 

Ски сезонът приключва – факт. Редно е обаче да го изпратим подобаващо. За целта ще се погрижат нашите приятели от LineSickers с тяхното зимно събитие „cOLD School – Тhe closing event“ на 9 април (събота) в Боровец. Те ни предизвикват да преровим гардеробите на бабите, да намерим най-готините ретро екипчета и да дефилираме с тях, състезавайки се по склоновете на Боровец. През деня ще се забавляваме с различни състезания и игри, а вечерта ще закрием сезона с тематично парти в After Eleven Nightclub. Състезанието, в което всеки надъхан може да се включи, е за любители скиори и сноубордисти. То ще представлява паралелен слалом с препятствия. По време на всеки един от етапите ще има възможност за забавление, освен каране, както научаване на нещо полезно. Ще могат да се приложат и основни техники за оцеляване в планината, симулирайки екстремни ситуации в контролирана среда. Датата, както стана ясно, е 9 април, а мястото за начало – писта „Иглика“ в Боровец от 9 ч. сутринта. И, за да бъде още по-забавно, пригответе ретро екипите си, а за вас ще са приготвени много игри и награди. Медалите за cOldschool състезанието Как се оцелява в планината ще може да се покаже със следните предизвикателства: – Тичане със снегоходки: няколко души в екип стартират се придвижват със снегоходки (надуваемите Small Foot) до определена зона в района на писта „Мартинови Бараки 3“. Екипът е снабден с търсещо устройство (пипс), сонди и лопати – Намиране на затрупан обект с пипс, сонда и лопата: стигайки до определената зона, екипът трябва да намери заровен в зоната пипс и да изрови “пострадалия” – Пренасяне на “пострадал”: отборът се разделя на групи по трима души и двама от екипа пренасят третия “пострадал” на изходната позиция – Слалом с препятствия: паралелен слалом по двама, в който се засича общо време за преминаване като трябва да се изпълни и предизвикателство. Слаломът ще бъде в района на „Мартинови Бараки 3“. Ще премерим сили със Small Foot Ще има и скокове, air bag и рейлове за пързаляне с Wild-berries в Snow Park Borosport. При подходящи метеорологични условия ще бъде възможно разпъването на еърбег за скоковете. Разбира се, ще има и музика от DJ, още игри и награди. За любопитните ще има тестове на ски и сноуборди от Cloudnine. Таксата за участие е 30 лева при предварителна регистрация и 35 лв. в деня на състезанието. Освен всичко, което са намислили организаторите, таксата ще включва и дневна карта за лифта. Тя обаче не включва задължителната планинска спасителна застраховка. Записване за участие 

Ски сезонът приключва – факт. Редно е обаче да го изпратим подобаващо. За целта ще се погрижат нашите приятели от LineSickers с тяхното зимно събитие „cOLD School – Тhe closing event“ на 9 април (събота) в Боровец.

 

Те ни предизвикват да преровим гардеробите на бабите, да намерим най-готините ретро екипчета и да дефилираме с тях, състезавайки се по склоновете на Боровец. През деня ще се забавляваме с различни състезания и игри, а вечерта ще закрием сезона с тематично парти в After Eleven Nightclub.

 

Състезанието, в което всеки надъхан може да се включи, е за любители скиори и сноубордисти. То ще представлява паралелен слалом с препятствия. По време на всеки един от етапите ще има възможност за забавление, освен каране, както научаване на нещо полезно. Ще могат да се приложат и основни техники за оцеляване в планината, симулирайки екстремни ситуации в контролирана среда.

 

Датата, както стана ясно, е 9 април, а мястото за начало – писта „Иглика“ в Боровец от 9 ч. сутринта. И, за да бъде още по-забавно, пригответе ретро екипите си, а за вас ще са приготвени много игри и награди.

 

Как се оцелява в планината ще може да се покаже със следните предизвикателства:

 

– Тичане със снегоходки: няколко души в екип стартират се придвижват със снегоходки (надуваемите Small Foot) до определена зона в района на писта „Мартинови Бараки 3“. Екипът е снабден с търсещо устройство (пипс), сонди и лопати

 

– Намиране на затрупан обект с пипс, сонда и лопата: стигайки до определената зона, екипът трябва да намери заровен в зоната пипс и да изрови “пострадалия”

 

– Пренасяне на “пострадал”: отборът се разделя на групи по трима души и двама от екипа пренасят третия “пострадал” на изходната позиция

 

– Слалом с препятствия: паралелен слалом по двама, в който се засича общо време за преминаване като трябва да се изпълни и предизвикателство. Слаломът ще бъде в района на „Мартинови Бараки 3“.

 

Ще има скокове и рейлове за пързаляне с Wild-berries в Snow Park Borosport. При подходящи метеорологични условия ще бъде възможно разпъването на еърбег за скоковете. Разбира се, ще има и музика от DJ, още игри и награди. За любопитните ще има тестове на ски и сноуборди от Cloudnine.

 

Таксата за участие е 30 лева при предварителна регистрация и 35 лв. в деня на състезанието. Освен всичко, което са намислили организаторите, таксата ще включва и дневна карта за лифта. Тя обаче не включва задължителната планинска спасителна застраховка.

 

Записване за участие