2.6 C°
EN

Сезонът на Боровец продължава и след 15 Април

2015-04-08

 
Ски сезонът в Боровец продължава. Новият сняг и подходящите условия в трите ски центъра са условие ски зоната, както и всички лифтови съоръжения, да продължат да работят до 19 aприл включително. Маркетинг директорът на Бороспорт – Люба Кленова, поясни също, че след тази дата ски зоната ще бъде отворена в събота и неделя и по време на официалните празници докато има подходящи условия за упражняването на снежните спортове.
 
За любителите на фрийстайл-а ще бъдaт отворени и трите терейн парка в Боровец – Промо Паркът срещу хотел Рила, Сноу Парк Бороспорт в ръкава на писта “Ястребец 3” и Фемили Паркът, който се намира в горната част на писта „Попангелов“. Два влека ще обслужват ползващите трасето на Сноу Парк Бороспорт.
 
Скиори и сноубордисти ще могат да удължат удоволствието от практикуването на спорта като се възползват от по-ниските цени на лифт картите, които са в сила от 15 март, както и от по-изгодните цени за ски и сноуборд пакети, ски училище и ски и сноуборд обучение.
 
Oт началото на м. април учениците от Община Самоков пък имат възможност да ползват ски зоната с безплатни лифт карти, предоставени от Бороспорт през този зимен сезон. “Тази инициатива  е  част от  активната и целенасочена програма на Бороспорт за насърчаване и подпомагане развитието на снежните спортове сред децата и младите хора.”, сподели Георги Кочов, спортен директор на Бороспорт. “Традиционно Бороспорт организира безплатно обучение на децата от Самоков и региона, спонсорира местните отбори “Бороборд”, “Рилски скиор”, “Чамкория”, “Боровец”, “Осогово”, “Кюстендил”, “Паничище”, като осигуряваме безплатно ползване на лифтовете, обучение, треньори, летни лагери.  За нас приоритет е възраждането на масовия ски спорт чрез ранно обучение, за да може колкото се може млади хора да станат активно спортуващи, а също така да се откроят и отгледат следващите шампиони като поколението на Пепи Попангелов от известната Самоковска ски школа.”