12.3 C°
EN

В Боровец започва програма "Научи се да караш ски" 2015/2016

2016-03-03

 


На 07.03.2016 година официално стартира програмата „Научи се караш ски“ в Боровец. За четвърта поредна година Боровец ще е част от тази инициатива, която съществува вече осем години. Благодарение на „Научи се да караш ски“ 17 350 деца от I-ви до IV-ти клас успяха да се докоснат до магията на белите спортове, да заобичат планината и открият любовта към ските. Положителното е, че освен устойчива програмата се оказва и прогресивна, включвайки ежегодно нови местности с потенциал за развитие на снежни спортове.

 
Тази година в Боровец ще се включат общо 500 деца от 7 училища в региона - 5 от Самоков, 1 от с. Говедарци и 1 от Долна баня. Малчуганите ще бъдат разпределени в групи, като обучението на всяка група ще продължава 4 дни по 5 часа на ден. В края на всеки четиридневен период ще се организира състезание, от което ще се излъчат 10 победители – 5 момичета и 5 момчета.

 
Всички победители от седмичните прояви ще премерят сили във финалното състезание, което ще бележи и края на тазгодишното издание на програмата „Научи се да караш ски“ 2016.

 
Програма „Научи се да караш ски“ се провежда със съдействието на Министерство на младежта и спорта, Българска федерация по ски, МТел, Боровец, Банско, Витоша, Пампорово, Бяла Черква и Беклемето.